Labor Day

Rugsėjis 07, 2017 m Pusryčiai, Vaisiai,
Komentarai (5)

 

 

Šiemetinė Labor Day man buvo kaip Motinos diena, kvadratu, padauginta iš dešimties.

Iš pat ryto Julius ir aš dalyvavom Plastic Tides flotilėje, abu irklavom irklentes. Julius ant mano rekordininkės 12 ½ pėdų ilgio BARK irklentės, lenktyninės, greitos kaip vėjas; aš ant savo ilgosios jūrinės 14 pėdų RIVIERA. Iškart skubu pasigirti, kad Julius toje flotilėje sustovėjo kaip pridera; irklavo nei daug nei mažai - 45 minutes, be sustojimo, prieš vėją ir pavėjui, per gana rimtas bangas, su posūkiais ir visa kita. Jis tą rimtą irklentę valdė kaip didelis, nuirklavo visą distanciją be jokio anei mažiausio suniurzgėjimo, lenktyniniu greičiu, tiesiog kaip tirkų tikriausias čempionas; aš į jį žiurėjau, laviruojantį pačiame ežero vidury, ir mano širdis tiesiog dainuote dainavo.

Po flotilės buvo BBQ piknikas; su dūmeliu ir karštais dešrainiais; į pikniką atsigabenom Joną; bepiknikaudami suplanavom artėjantį Jono gimtadienį; planuojam rimtą balių, su keptu paršeliu ir visa kita; nedažnai mes taip pasikalbam, susėdę ant žolės, ežero fone, prie pat scenos, kur visokie vietinės reikšmės muzikantai sau grojo ir dainavo. Oras buvo fantastinis, ir mes sau sėdėjom taip, niekur neskubėdami, virš valandos.

Po pikniko parbimbėm namo. Mano šuniukas Izzy buvo baisiai mūsų išsiilgusi ir vieniša, tai aš ją kaip mat išsitempiau į ilgą pasivaikščiojimą po mišką, mūsu tradiciniu takeliu, Taughnannock parke. Baisiai mėgstu tą pasivaikščiojimą, pusvalandis lipimo į kalną, stačiu šlaitu, iš vienos pusės pušynas, iš kitos – aukštas akmeninis tarpeklis į bedugnę; po to takelis apsuka kilpą virš didžiulio Taughannock krioklio, ten, kur visi turistai ir svečiai fotografuojasi. Mes su Izzy paprastai dideliu ratu apeinam turistus ir kulniuojam stačiu šlaitu žemyn, į mašinų stovėjimo aikštelę, šokam į mašiną ir bimbiam namo. Izzy po tokio pasivaikščiojimo paprastai kaip reikiant nusivaro; įsėdus į mašiną ji dažniausiai susisuka ant sedynės ir kaipmat užknarkia, o aš visada pasikraunu visos įmanomos teigiamos auros visai savaitei. Nes miškas, ir vandens ošimas, ir tyras oras su visais gamtos kvapais mane viekia ne tik gaivinančiai, bet ir gydančiai. Tikrų tikriausia terapija.

Sugrįžus iš parko aš ir Jonas šiaušėm į krantinę, kur laikomos mūsų drakonės-valtys; ten turėjom paskirtą pasimatymą su mano irklavimo komandos draugu ir ilgamečiu bičiuliu John, kuris mus turėjo apšviesti apie stojimo į koledžus peripetijas. Man šitas koledžų reikalas yra visiškai tamsi zona, šimtaprocentinė nežinia, neturiu nuovokos, net nuo ko visą šitą stojimo procesą pradėti. Tiksliau – anksčiau neturėjau nuovokos, bet po porą valandų trukusio pokalbio su John aš jaučiuosi turinti gana aiškų supratimą, kas prie ko. Bent jau žinau, ką mums su Jonu dabar reikia daryti, turim konkretų, papunkčiui suformuluotą veiklos planą. Ir dar, svarbiausia, po ranka turim kapitalinį ekspertą visais stojimo į universitetus klausimais. O Dieve, kokia tai palaima! Po to pokalbio mano emocinio streso lygis iškart nukrito iki toleruotinos ribos. Nes iki to pokalbio tai, žinokite, man buvo beužeinantys chroniški panikos priepoliai, ryšium su visa ta koledžų mistika.

Kol Jonas šnekėjosi su John, aš gražiai išmuilavau ir šepečiu iššveičiau abiejų mūsų valčių vidų. Retkarčiais įsiterpdavau, arba ko nors užklausdavau, bet daugiausiai tai klausiau John išminties ir stengiausi viską gerai įsiminti. Na o muilinimas ir šveitimas man padėjo susikaupti ir nesiblaškyti. Toks gera poros valandų brūžinimas, besiklausant planų apie mano vaiko akademinę ateitį.

Po pokalbio su John buvo irklavimo treniruotė. Prašau susikaupkite, nes artėja kulminacinė šio mano pasakojimo dalis, Tai va, treniruotės metu pirmoje eilėje, kitaip dar vadinamoje Stroke Seat, sėdėjo ne kas kitas, o mano nuosavas sūnus, visame gražume, dailus ir aukštas, kaip nulietas, ir irklavo jis tą valtį kaip turi būti. Už jo, antroje eilėje sėdėjau aš, visa išsišiepus iki ausų ir visiškai emociškai susileidus, iš tos laimės, o už manęs sėdėjo visas tuntas mano pačių geriausių draugų ir bičiulių, visa nuostabioji Ithaca Gorges Dragons komanda, kuri kitą savaitgalį pilnu sąstatu dalyvaus paskutinėse šio sezono varžybose. Aš, Jonas ir mano sesė Lina visi trys vilkėsim mūsų šauniosios komandos marškinėlius ir irkluosim iš paskutiniųjų, nes, žinokit, toks valties sąstatas yra istorinis. I THOUGHT THIS DAY WILL NEVER COME!

Po treniruotės buvo raudonas saulėlydis. Pakeliui į namus mes užsukom į Indian Creek Farms ir prietemoje prisirinkom persikų, pusryčiams.

Aš, parėjusi namo, staigiai paskrudinau pagyvenusios duonos likučių, pripjausčiau persikų, priplakiau kiaušinių su greitinėle ir sumaišiau štai šitą apkepą, uždengiau jį plėvele ir įmečiau į šaldytuvą, rytdienai.

Tai buvo tobula Labor Day. Tokios dienos pasitaiko maždaug porą kartų gyvenime. Po to mes jas prisimenam ilgai ilgai, iš tų prisiminimų semiamės ramybės ir emocinės pilnatvės, o svarbiausia – tikėjimo, kad finale viskas visada baigiasi laimingai, Nesvarbu, kaip šūdinai kartais klostosi mūsų gyvenimas, visada yra viltis, kad viskas kažkaip savaime ims ir susikratys.

Tą vakarą aš padėkojau abiems savo vaikams, po kelis kartus, už nuostabų laiką ant vandens, už sudalyvavimą mano crazy veikloje, apie kurią metų metais buvo rezgamos pačios neįtikinamiausios, pačios juodžiausios odės. Aš padėkojau, kad jie ne tik kad sudalyvavo, bet ir sugebėjo turėti tikrai puikų laiką. Aš patekstinau John, padėkojau už tą aukso vertės pokalbį ir už pasižadėjimą mums padėti. Aš mintyse padėkojau visiems savo draugams, kurie kartu su mumis irklavo, kalbėjosi, juokėsi, pokštavo ir visaip kitaip prisidėjo prie šios nuostabios dienos puikumo. Ir dar, prieš užmigdama, aš padėkojau visoms antgamtinėms aukščiausioms jėgoms, kurios, be jokios abejonės, stebi mus iš aukštybių ir pasirūpina, kad viskas nūsų gyvenime būtų gerai.

Ta pačia proga aš visiems Jums linkiu sėkmingų ir laimingų naujųjų mokslo metų, net jeigu Jūs jau ir nebesimokote.

Ačiū, kad paskaitėte.

Aušra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * *

 

 

 

 

Duonos ir persikų apkepas

Recepto šaltinis: Greedy Gourmand

 

4 kiaušiniai

2 stiklinės pieno

½ stiklinės klevų sirupo, plius daugiau, patiekimui

2 šaukšteliai malto cinamono

¼ šaukštelio druskos

½ citrinos žievelė, smulkiai sutarkuota

½ kepalo mielinės pynės

2 stiklinės persikų, supjaustytų stambiais gabalėliais

3 šaukštai turbinado cukraus

Orkaitę įkaitinti iki 175oC.

Mielinę pynę supjaustyti 2,5x2,5 cm kubeliais, paskleisti ant plačios kepimo skardos vienu sluoksniu ir pašauti į įkaitintą orkaitę; kepti, retkarčiais pamaišant, kol duonos kubeliai lengvai apskrus iš visų pusių. Traukti iš orkaitės. Palikti, kad atvėstų.

Gilią stačiakampę 23x33 cm kepimo formą storai patepti sviestu.

Į paruoštą formą suberti duonos kubelius ir persikus. Išmaišyti.

Dubenyje išplakti kiaušinius, pieną, klevų sirupą, cinamoną, druską ir citrinos žievelę. Mišinį supilti ant duonos su persikais. Duonos kubelius lengvai paspausti ranka, kad kiaušinių mišinys susigertų į duoną. Indą uždengti ir dėti kelioms valandoms (arba pernakt) į šaldytuvą.

Kai ateis laikas kepti, orkaitę įkaitinti iki 175oC.

Kepimo formą traukti iš šaldytuvo, atidengti, ant apkepo viršaus užbarstyti turbinado cukraus. Formą pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 40-45 minutes, kol apkepo viršus lengvai paruduos, o vidus sukeps. Traukti iš orkaitės. Tiekti tuojau pat, su klevų sirupu.

 

 

Peach French Toast

Recipe source: Greedy Gourmand

 

4 eggs

2 cups milk

½ cup maple syrup, plus more for serving

2 teaspoons ground cinnamon

¼ teaspoon salt

½ lemon, zested

½ loaf challah

2 cups peach chunks

3 tablespoons turbinado suga

Cut challah into 1 inch cubes, spread in a single layer on a baking sheet ant toast in 350oF, stirring occasionally, until lightly browned on all sides. Remove from the oven. Let cool.

Generously butter 9x13 inch baking dish. Place bread cubes into prepared baking dish, add peach chunks and mix.

In a large bowl whisk eggs, milk, maple syrup, cinnamon, salt, and lemon zest. Pour mixture over bread cubes and peaches, press lightly, cover and refrigerate overnight.

Preheat oven to 350oF. Remove baking dish from refrigerator, remove the cover. Sprinkle turbinado sugar in an even layer over the entire surface of bread mixture. Bake for 40-45 minutes, until top is golden brown and the filling is set.

Remove from the oven. Serve hot, drizzled with more maple syrup.

 



Palikite komentarą

Jūsų vardas *  Jūsų el * (nebus skelbiamas)
          Prisiminti mane
Jūsų komentaras  *    

CAPTCHA Image   Reload Image
Įveskite kodą *:




AisteRugsėjis 10 2017, 03:55 PM Ausra, kaip tu viska suspeji? Esi totali Super Moteris! O siaip labai faina skaityti Tavo irasusir jauciuosi lyg su geriausia drauge susitikusi vos apsilankius tavo tinkalpyje.
AusraRugsėjis 11 2017, 10:57 AM Aiste, na didelis ACIU uz visus siltus zodzius ir komplimentus! tikrai ne Super Moteris, nes daugelyje sferu zenkliai atsilieku, tik apie tas sferas as dazniausiai garsai nekalbu, todel galbut kartais zmonems susidaro klaidingas ispudis; bet vistiek aciu uz pagyrimus; malonu be galo;

Atsakyti į komentarą

VeeRugsėjis 8 2017, 11:45 AM Sveiki, Ausra. Zinote, as jau kuri laika nesiojuos tokia minti:jus gi vistiek kazkada atvaziuosit i Lietuva. Negi tikrai taip nugyvensit be Lietuvos?;). Ausra, mieloji, kai ateis toks grazus laikas, pasiplanuokit viena diena susibegimui su jusu skaitytojomis. Manau, tikrai butu nemenkas tuzinas jusu gerbejju, kurios su malonumu apturetu pokalbi prie vyno taures. Man esat tokia miela ir sava, ir taip noreciau jus pazinti gyvai.
AusraRugsėjis 8 2017, 01:33 PM Aciu, Vee, uz tokius siltus zodzius!! trumpas apsilankymas Lietuvoje visiskai imanomas, o tada tai tikrai suorganizuotumem susitikima, BUTINAI! nes as irgi baisiai noriu gyvai susipazinti su savo isitikimiausiomis skaitytojomis; dekui, brangioji, kad skaitote!

JulijaRugsėjis 9 2017, 04:30 PM Būtinai! Nuostabi idėja! Kaip vaikas džiaugiuosi :-)

Atsakyti į komentarą

JurgitaRugsėjis 8 2017, 04:21 AM Jūs labai gerai rašote! Paliečiat širdį ir pravirkdot.. Ir taip skaniai gaminate! Ir labai smagu, kad taip gerai leidžiate laiką. Ačiū, kad dalinatės.
AusraRugsėjis 8 2017, 11:12 AM Jurgita, tai Jums didziausias aciu, kad skatote, ir uz visus siltus zodzius!

Atsakyti į komentarą

Inga MRugsėjis 8 2017, 02:36 AM Šaunuoliai vyrukai!Puikus palaikymas!О vyresnėlis jau į koledžą/universitetą??Kitais metais?Eina sau kaip laikas bėga...
AusraRugsėjis 8 2017, 11:11 AM Inga, as irgi taip sakau: neisivaizduoju, kaip cia atsitiko, kad mano vaikai sitaip staiga uzaugo; aciu uz pakomentavima!

Atsakyti į komentarą

RasaRugsėjis 8 2017, 01:45 AM Ausra, skaitau ir graudinuos, jautru ir artima iki asaru. Sekmes Jums varžybose😉 ! Apkepas nuostabus!
AusraRugsėjis 8 2017, 11:10 AM Aciu, Rasa, uz visa siluma!

Atsakyti į komentarą



my facbook page contact rss feed


food gawker - my galleryskoniu blogs

ETIKETĖS

abrikosai (7)
aguonos (16)
agurkai (14)
alus (5)
alyvuogės (4)
ananasai (11)
antiena (1)
apelsinai (37)
arbata (21)
arbūzai (3)
artišokai (1)
avietės (52)
avokadai (9)
baklažanai (7)
bananai (30)
bandelės (42)
blynai (40)
braškės (57)
Brie (2)
burokėliai (18)
bulvės (47)
citrinos (59)
cukinijos (10)
čederio sūris (21)
česnakai (6)
datulės (9)
dešrelės (9)
duona (54)
ėriena (5)
figos (9)
gervuogės (7)
gimtadieniai (38)
granatai (9)
grikiai (6)
grybai (19)
Halloween (22)
imbieras (27)
jautiena (40)
jogurtas (11)
Joninės (7)
jūros gėrybės (45)
Kalėdos (78)
karamelė (30)
kava (10)
keksai (45)
keksiukai (47)
kiauliena (37)
kiaušiniai (41)
knygos (45)
kokosai (36)
kopūstai (33)
Kovo 11-oji (11)
košės (8)
kriaušės (17)
kukurūzai (15)
ledai (53)
levandos (6)
Liepos 4-oji (12)
majonezas (8)
makaronai (51)
mangai (8)
maskarponė (28)
medus (30)
mėlynės (49)
mėtos (26)
moliūgai (53)
mocarela (17)
morkos (40)
Motinos diena (9)
Naujieji Metai (18)
nektarinai (6)
obuoliai (70)
ožkų sūris (13)
Padėkos diena (23)
paprikos (29)
paukštiena (44)
persikai (15)
pica (10)
pienas (4)
pomidorai (47)
pupelės (16)
pyragai (199)
pyragaičiai (41)
rabarbarai (27)
razinos (7)
ridikėliai (7)
riešutai (146)
rikota (38)
romas (14)
ropės (1)
ryžiai (22)
saldainiai (27)
salierai (8)
salotos (65)
sausainiai (101)
slyvos (13)
smidrai (13)
spanguolės (19)
sriubos (23)
sumuštiniai (38)
svarainiai (1)
svogūnai (26)
šokoladas (160)
špinatai (7)
Tėvo diena (3)
tortai (99)
uogienė (19)
uogos (117)
Užgavėnės (15)
vaisiai (134)
Valentino diena (21)
varškė (11)
Vasario 16-oji (7)
Velykos (31)
veršiena (1)
virtiniai (6)
viskis (20)
vynuogės (4)
vyšnios (25)
žaliosios citrinos (19)
žirneliai (24)
žuvis (51)