Everything Bagels

Sausis 10, 2018 m Užkandžiai,
Komentarai (5)

 

 

Mano namuose me nei vienas nesam ypatingai dideli duonos mylėtojai, nei aš, nei vaikai. Duonos kepalą aš perku labai retai, o kai nuperku, tai maždaug du trečdaliai visdada lieka nesuvalgyta, susensta, ir tada man trenka tą likusią duoną arba sušinkuoti į kokį apkepą, arba į džiuvėsėlius, arba tiesiog sumalti į trupinius, kukuliams arba netikram zuikiui. Duoną perku retai, o kepu ją dar rečiau, tik išimtinais atvejais. Bet va su bagels tipo riestainiais reikalai yra visai kiti. Jie ne taip greitai sensta, kaip duona; aš įmetu maišelį į šaldytuvą, ir riestainiai gali sau ten stovėti nors ir savaitę, arba dvi. Bagels laisviausiai galima užšaldyti, ilgesniam laikymui. Paskui prieš vartojimą riekia juos tik atšildyti iki kambario temperatūros, paskrudinti skrudintuve arba orkaitėje po broileriu, ir tokie atnaujinti bagels riestainiukai bus kvapnūs ir skanūs, kaip ką tik iškepti.

Bagels tinka absoliučiai viskam, kam naudotumėt suraikytą duoną: sumuštiniams, skrebučiams, ar šiaip pakramsnojimui. Nėra kito tokio duonos gaminio, kuris labiau tiktų aptepimui Philadelphia sūreliu, arba kad ir sviestu; dar galima užmesti salami dešros griežinėlį arba kumpio bryzelį. Geras bagel riestainis yra pats tinkamiausias pagrindas manų vaikų baisiausiai mėgstamiems kiaušininiams sumuštiniams, kai ant vienos paskrudinto riestainio pusės užliopinama kečupo, po to eina keptas kiaušinis, dar šmotas čederio sūrio, viskas užvožiama kita riestainio pusele, gerai suspaudžiama, ir keliaujama ten kur reikia, su sumuštiniu rankoje.

Tais vakarais, kai namuose būna visiškas badas, o šaldytuvas tuščias, aš bagels puseles išdėlioju ant skardos, pjautąja puse į viršų, viską aptepu picos padažu, užbarstau tarkuotos mocarelos, gerai viską apskrudinu po broileriu, ir minučių bėgyje ant stalo garuoja dailios porcijimės picos. Galima dar viską apdėlioti pepperoni griežinėliais, arba kokiais vegetarinais priedais. Žodžiu, bagels picų repertuare fantazijai ribų nėra.

Bagels riestainiai yra stabilūs, netrupantys, nebyrantis, su standžia, bet nekieta plutele ir minštu vidumi. Jų galima prisigalvoti ir prikepti visokių visokiausių: su visokiausiomis sėklomis, arba su džiovintais vaisiais (razinomis, mėlynėmis, abrikosais, juodaisiais serbentais, spanguolėmis, kt.); galima pridėti cinamono, arba tarkuotos apelsino žievelės, arba šokolado gabalėlių, galima užbarstyti aguonų, arba sezamų sėklyčių, džiovintų svogūniukų arba tiesiog geros rupios jūros druskos.

Arba, jeigu sunku apsispręsti, ką dėti, o ko ne, tiesiog dėkit viską, pavadinkit savo riestainius Everything-Bagels, ir pamatysit – tikrai bus labai skanu.

Aušra

 

 

 

 

 

 

Everything Bagels

Minkšti mieliniai riestainiai su sėklomis

Recepto šaltinis: my second breakfast

 

¾ stiklinės* šilto vandens

3 šaukštai cukraus

2 šaukštai bekvapio aliejaus

2 šaukšteliai sausų tirpių mielių

2 kiaušiniai

1 šaukštas klevų sirupo

2 ½ stiklinės miltų

1 šaukštelis druskos

1/3 stiklinės medaus

 

Sėklų mišinys:

2 šaukšteliai aguonų

2 šaukšteliai sezamo sėklų

1 šaukštelis džiovintų svogūnų dribsnių

1 šaukštelis džiovintų česnakų dribsnių

1 šaukštelis kmynų

½ šaukštelio rupios druskos

*1 stiklinė = 236 ml

 

Dideliame dubenyje sumaišyti šiltą vandenį, cukrų, aliejų, mieles, 1 kiaušinį ir sirupą. Palikti kol mielės ištirps. Suberti miltus ir druską, minkyti, kol tešla taps vientisa. Jeigu tešla per lipni, įberti daugiau miltų. Dubenį su tešla uždengti dangčiu arba apverstu dubeniu ir palikti 10-20 minučių.

Tešlą padalinti į 12 vienodų dalių. Kiekvieną dalį sukočioti į 16-20 cm volelį, sujungti ir gerai suspausti volelio galus, suformuojant riestainį. Riestainius dėti ant kepimo skardos, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30 inučių, kad pakiltų.

Kol riestainiai kyla, orkaitę įkaitinti iki 220oC. Plačią kepimo skardą ištiesti sviestiniu popieriumi. Dideliame puode užvirinti dididelį kiekį vandens, įmaišyti medų.

Į verdantį vandenį mesti po 3-4 riestainius, virti po 45 sekundes ant kiekvienos pusės, išgriebti kiauru šaukštu ir dėti ant virtuvinio rankšluostėlio, kad nuvarvėtų.

Mažame dubenėlyje išplakti likusį kiaušinį. Kitame dubenėlyje sumaišyti sėklų mišinį. Apvirtų riestainių vieną pusę merkti į kiaušinio plakinį, paskui į sėklų mišinį, ir dėti ant ant paruoštos skardos, sėklomis padengtąja puse į viršų. Kepti maždaug 8-10 minučių, kol gražiai paruduos. Riestainius apversti ir kepti dar maždaug 6-8 minutes. Traukti iš orkaitės. Palikti kad šiek tiek atvėstų. Tiekti šiltus arba kambario tempratūros. Laikyti sandariai uždarytame inde, arba sudėti į sandariai užsidarantį plastikinį maišelį ir užšaldyti šaldiklyje.

 

 

 

Everything Bagels

Recipe source: my second breakfast

 

¾ cups warm water

3 tablespoons sugar

2 tablespoons canola oil

2 teaspoons active dry yeast

2 eggs

1 tablespoon maple syrup

2 ½ cups flour

1 teaspoon salt

1/3 cup honey

 

Topping:

2 teaspoons poppy seeds

2 teaspoons sesame seeds

1 teaspoon dried garlic flakes

1 teaspoon dried onion flakes

1 teaspoon caraway seeds

½ teaspoon kosher salt

 

In a large bowl whisk together the warm water, sugar, oil, yeast, 1 egg and syrup. Combine until yeast dissolves. Add flour and salt and knead for about 10 minutes, until dough is smooth. Add more flour if needed. Cover dough with inverted bowl and let rest for 10-20 minutes.

Divide dough into 12 equal parts. Roll each piece into a 8-10 inch rope, press together the ends to make a bagel. Place bagels on baking sheet, cover with towel and let rise for 30 minutes.

Preheat oven to 425oF. Line two baking sheets with parchment.

Fill large pot with water, andd honey. Bring to a boil.

Drop 3-4 bagels into boiling water and cook for 45 seconds on each side. Remove bagels from water and place them in a single layer on dry kitchen towel. Continue with remaining bagles.

In a small bowl whisk remaining egg, In another bowl mix all topping ingredients.

Bruch one side of bagels with eggwash then coat with seeds. Place onto prepared baking sheet.

Bake in preheated oven for 8-10 minutes until deep golden browm. Flip and continue baking for another 6-8 minutes. Remove from oven. Let cool slightly. Serve right away, or cool to room temperature. Store in airtight container. Freeze in zip-lock freezer bags.

 

 

 



Palikite komentarą

Jūsų vardas *  Jūsų el * (nebus skelbiamas)
          Prisiminti mane
Jūsų komentaras  *    

CAPTCHA Image   Reload Image
Įveskite kodą *:




RelitaBirželis 14 2018, 04:19 AM Super gavosi!Ačiu.Neturėjau klevu sirupo,tai dėjau agavu- tiko,be to neradau pirkti česnaku ir svogunu dribsniu,tai dėjau aštru prieskoniu mišini užtepelėms 2 šaukštelius (su druska,tai jos nebarsčiau),o visos kitos sėklos pagal Jusu recepta.Na, man buvo siaubas,kai paskaičiau,kad reikės virti,bet vikas ėjosi lengvai laikantis aprašymo.Sėklu mišinio tai dar ir pritruko,nes norėjau padaryt kaip nuotraukoj.Idomu kokios tautos užkandis šitie riestainiai?Skanus užkandis!
AusraBirželis 14 2018, 01:23 PM Relita, labai smagu girdeti, kad pavyko; ar vaikams patiko? o del bagels tradiciju, tai, jeigu neklystu, bagels yra Lenkijos zydu isradimas;

RelitaBirželis 24 2018, 01:08 PM Kepėm antra karta,nes pirma kart vaikams nepatiko pabarstymai su česnakais,ši kart pagalbon pasikviečiau vaikus,jie raitė,skaičiavo sekundesir barstė jau ka norėjo,aišku aguonas,aš jiems tik padėjau.Kai jau valgė,tai patiko.Šaunus receptas,kad toks nebrangus,nereikia sviesto ir daug kiaušiniu.Ačiu. Ir mums svarbu kokio krašto ar tautos patiekalas,tiesiog vaikams buna užduotis internete susirasti daugiau informacijos apie ta tauta.

AusraBirželis 25 2018, 10:42 AM :-)

Atsakyti į komentarą

RelitaBirželis 6 2018, 05:39 AM Sveiki,miela Aušra,Jusu puslapyje labai gražios nuotraukos!Labai puikios! Ši recepta butinai išbandysiu,ypač kad patinka vaikams.Gal galėtumėt koki viena recepta pasiulyti,iš užrašytu (ne saldumyna)tai ka mėgsta valgyti vaikai,nes iš tokios daugybės sunku atsirinkti.Ačiu iš anksto už pagalba.
AusraBirželis 6 2018, 10:06 AM Relita, siulau griebti idomiai atrodanti recepta ir gaminti; itariu, kad jeigu Jums patiks, tai ir vaikams patiks;

Atsakyti į komentarą

Jūratė N.Sausis 18 2018, 10:53 AM Nuostabūs, norėjosi ne vieną suvalgyti.tik gaminant man lengviau pasirodė daryti apvalias bandeles, o jos viduryje pirštu skylutę išmakaluot :) ačiū už receptą
AusraSausis 18 2018, 01:38 PM Jurate, labai prasau oir nera uz ka! malonu girdeti, kad patiko; o triukas su skylutes ismakalavimu - liuks! kita karta ir as taip darysiu;

Atsakyti į komentarą

JurgaSausis 12 2018, 01:23 PM Suintrigavote, tikrai, Ausra! Reiks kepti:)
AusraSausis 12 2018, 02:16 PM Jurga, kai iskepsit, prasau sugrizkit ir pasipasakokit, ar patiko; sekmes!

JurgaSausis 21 2018, 11:29 AM Kepiau riestainius, puikiai gavosi ir nuostabiai skanus! Is karto formavau riestainius, nemirkiau kiausinio plakinyje ir neviliojau seklu misinyje, o tiesiog aptepiau kiausiniu ir abarsciau seklomis, taip man pasirode oaprasciau. Kepiau nevartant ir abi puses puikiai apkepe. Tiesiog super geri riestainiai, psprasciausiai vieni ar su sviestu. Nieko geriau nereikia:) dekui, Ausra!

AusraSausis 22 2018, 11:08 AM Yay!!! dekui, kad sugrizot pakomentuoti!

Atsakyti į komentarą

IrmaSausis 11 2018, 03:00 AM Laiku pasirodęs įrašas! Bus būtinai išbandytas ne tik su sėklomis, bet ir su rupia druska. Ačiū!
AusraSausis 11 2018, 12:33 PM Irma, labai prasom! tikiuosi, kad patiks;

Atsakyti į komentarą



my facbook page contact rss feed


food gawker - my galleryskoniu blogs

ETIKETĖS

abrikosai (7)
aguonos (16)
agurkai (14)
alus (5)
alyvuogės (4)
ananasai (11)
antiena (1)
apelsinai (37)
arbata (21)
arbūzai (3)
artišokai (1)
avietės (52)
avokadai (9)
baklažanai (7)
bananai (30)
bandelės (42)
blynai (40)
braškės (57)
Brie (2)
burokėliai (18)
bulvės (47)
citrinos (59)
cukinijos (10)
čederio sūris (21)
česnakai (6)
datulės (9)
dešrelės (9)
duona (54)
ėriena (5)
figos (9)
gervuogės (7)
gimtadieniai (38)
granatai (9)
grikiai (6)
grybai (19)
Halloween (22)
imbieras (27)
jautiena (40)
jogurtas (11)
Joninės (7)
jūros gėrybės (45)
Kalėdos (78)
karamelė (30)
kava (10)
keksai (45)
keksiukai (47)
kiauliena (37)
kiaušiniai (41)
knygos (45)
kokosai (36)
kopūstai (33)
Kovo 11-oji (11)
košės (8)
kriaušės (17)
kukurūzai (15)
ledai (53)
levandos (6)
Liepos 4-oji (12)
majonezas (8)
makaronai (51)
mangai (8)
maskarponė (28)
medus (30)
mėlynės (49)
mėtos (26)
moliūgai (53)
mocarela (17)
morkos (40)
Motinos diena (9)
Naujieji Metai (18)
nektarinai (6)
obuoliai (70)
ožkų sūris (13)
Padėkos diena (23)
paprikos (29)
paukštiena (44)
persikai (15)
pica (10)
pienas (4)
pomidorai (47)
pupelės (16)
pyragai (199)
pyragaičiai (41)
rabarbarai (27)
razinos (7)
ridikėliai (7)
riešutai (146)
rikota (38)
romas (14)
ropės (1)
ryžiai (22)
saldainiai (27)
salierai (8)
salotos (65)
sausainiai (101)
slyvos (13)
smidrai (13)
spanguolės (19)
sriubos (23)
sumuštiniai (38)
svarainiai (1)
svogūnai (26)
šokoladas (160)
špinatai (7)
Tėvo diena (3)
tortai (99)
uogienė (19)
uogos (117)
Užgavėnės (15)
vaisiai (134)
Valentino diena (21)
varškė (11)
Vasario 16-oji (7)
Velykos (31)
veršiena (1)
virtiniai (6)
viskis (20)
vynuogės (4)
vyšnios (25)
žaliosios citrinos (19)
žirneliai (24)
žuvis (51)