Strawberry Fields, Forever

Birželis 19, 2018 m Vaisiai,
Komentarai (8)

 

 

Praėjusį penktadienį mes paminėjom Jono mokyklos pabaigą. Užbaigta 12-a klasė. Su mokykla atsisveikinta visiems laikams. Šį esminį gyvenimo tarpsnį mes paminėjom su griausmais, pilnąja to žodžio prasme, šaudant gerą kalnelį nelegalių fejerverkų, kuriuos aš kaupiau kelis mėnesius, juos veždama iš Pensilvanijos, savo kelionių į Filadelfiją metu. Tai va, per tuos kelis mėnesius buvo sukaupta gana nemažas kiekis to visiškai nelegalaus gėrio, kurį įvertinus susisumuotų gana nemenkas kapitalas, pinigine prasme. Bet juk ne piniguose laimė, ar ne? Laimė tikriausiai ir ne fejerverkuose, bet tas penktadieninis pirotechnikos seansas, draudžiamas visais legaliais įstatymais, buvo tikrai ypatingas įvykis.

Fejerverkams buvo ruoštasi ilgai. Kaip jau minėjau, iš pradžių viskas buvo supirkta ir suvežta, pritrombuotose bagažinėse, paskui sukrauta mūsų verandos kampe, surūšiuota, ir taip toliau. Jonas viską nufotkino savo telefonu, nuotraukas išplatino savo sėbrams, ir tada buvo imtasi tartis dėl datos. Kai buvo nutarta kada, beliko nuspręsti kur. Vietos pasirinkimas buvo bene rimčiausia problema, nes fejerverkai Niujorko valstijoje yra nelegalūs, o ypač tokie fejerverkai, kuriuos mes planavom šaudyti, industrinio kalibro užtaisai, ne šiaip sau baikės.

Buvo nutarta susitikti prie pradinės Jono mokyklos, prie nulinukams skirto priestato; ten yra didelė graži pieva, kažkodėl pavadinta Strawberry Fields. Ta pieva yra ant plataus šlaito, nuo kurio atsiveria puikus vaizdas į miestą. Vargu ar begalima buvo išsirinkti geresnę ir labiau simbolinę vietą mokslų užbaigtuvėms. Strawberry Fields – tai vieta, kur prieš 12 metų Jonas pradėjo kulniuoti į 1-ąją klasę. Buvo tiesiog logiška paskutiniąją mokslų dieną sugrįžti ten, kur viskas prasidėjo, coming back the full circle, kaip sakoma, ir simboliškai paminėti tą nuostabų gyvenimo tarpsnį.

Į fejerverkų šou susirinko gana graži grupelė artimiausių Jono bičiulių. Aš įsikūriau netoliese, nes net neabejojau, kad mano buvimo ten prireiks (skaitykite toliau). Šiek tiek palūkūriavom, kol pradėjo temti. Ir tada viskas prasidėjo. Fejerverkai buvo jėginiai. Aš nežinojau, ko tikėtis, nes tokių dalykų niekada iki šiol nesu nei prikusi, nei šaudžiusi, bet tai, ką pamačiau, pranoko bet kokius lūkesčius. Vaikai suskėlė tokį šou, kokių reta, trukusį beveik dvi valandas, nuo 21:00 iki 23:00 val.

Paskui atvažiavo mentai. Tada man teko iššokti į trasą ir su jais kalbėtis. Viskas baigėsi gerai. Nebuvo nei areštų, nei turto konfiskacijų. Aš žinojau, kad mentai anksčiau ar vėliau atvažiuos, todėl jau buvau pasiruošusi kalbą ir buvau atidirbusi idiotės veido išraišką, kuri panašiais atvejais beveik niekuomet manęs nepaveda.

Tai buvo vakaras, kaip niekad: giedras dangus, mėnesiena, jonvabalių pilna pieva ir fejerverkų žvaigždynų bei griausmų pilnas skliautas, plius parako dūmų kvapas. Vaikai suaugo. Gal dar ne visai, bet jau beveik. Tas mūsų atskeltas fejerverkų šaudymas, pokalbis su mentais, vaikų dalyvavimas visame tame buvo tik dar vienas žingsnis jų suaugimo link, kai ne viskas, kas yra draudžima, yra negalima, kai tenka pasirinkti, kaip elgtis, ir kai tenka būti atsakingais už savo poelgius.

Kai mentai išvažiavo, mes surinkom visas šiukšles, visas apdegusias tuščias tūteles, sukrovėm visą turtą į kelių mašinų bagažines ir išsiskirstėm. Prieš išsiskirstant visi vaikai atėjo su manim atsilabinti; padėkojo už šou, už neeilinį vakarą ir už visą patirtį, su mentūra ir kita. Visų veidai švytėjo. Šypsenos buvo iki ausų. Aš esu tikra, kad jie visi dar ilgai prisimins tą naktį braškių pievelėje. Gal po daugelio metų mes vėl visi susitiksim ir vėl atskelsim panašų numerį. Ką gali žinoti.

Ačiū, kad paskaitėte.

Aušra

 

 

 

 

 

 

 

 

* * *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Braškinis limonadas

 

1-2 stiklinės šviežių braškių, supjaustytų plonais grižinėliais

Cukrus braškėms

6-8 citrinų sultys

2 stiklinės cukraus

Vanduo

Ledukai

Braškių griežinėlius sudėti į dubenėlį, užpilti cukrumi ir gerai išmaišyti. Uždengti, dėti į šaldytuvą 2–3 valandoms arba pernakt, kol išsiskirs sultys.

Vidutinio dydžio puode sumaišyti 1 stiklinę vandens ir 2 stiklines cukraus. Kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies, retkarčiais pamaišant, kol visas cukrus pilnai ištirps. Nukelti nuo ugnies. Palikti, kad atvėstų.

Dideliame ąsotyje sumaišyti citrinų sultis, nuo braškių išsiskyrusį skystį, pusę atvėsusio sirupo, pripilti vandens, paragauti. Jeigu trūksta saldumo, įpilti daugiau sirupo. Į ąsotį įmesti ledukų ir tuojau pat nešti į stalą.

 

 

Strawberry Lemonade

 

1-2 cups strawberries, thinly sliced

Sugar for strawberries

6-8 lemons, juiced

2 cups sugar

Water

Ice cubes

In a bowl combine sliced strawberrys and enough sugar to fully coat the strawberry slices. Mix, cover, set aside for 2-3 hours or refrigerate overnight, until berries reliease juices.

In a medium saucepan combine 1 cup water and 2 cups sugar. Heat, stirring occasionally, until sugar completely dissolves. Remove from heat, set aside to cool.

In a large pitcher combine lemon juice, accumulated strawberry juice and half of sugar syrup. Add water and taste for sweetness; keep adding syrup until desired sweetness is reached. Add ice cubes to the pitcher and serve.

 



Palikite komentarą

Jūsų vardas *  Jūsų el * (nebus skelbiamas)
          Prisiminti mane
Jūsų komentaras  *    

CAPTCHA Image   Reload Image
Įveskite kodą *:




ingaBirželis 21 2018, 04:35 AM Na, Jūs ir šaunuolė! Ką ir bepridursi...
Atsakyti į komentarą

InaBirželis 20 2018, 09:21 AM Zaviuosi Jumis - Jusu polekiu ir gyvenimo dziaugsmu. Vaikams tikrai pasiseke tureti tokia Mama. Tokios patirtys pakyleja virs kasdienybes ir mus ikvepia, aciu :) Ir sekmes Jonui! :)
Atsakyti į komentarą

BiruteBirželis 20 2018, 09:08 AM Ačiū uz gerimo receptuka.Visada Jumis zaviuosi,Jus nuostabi mama,visi vaikai noretu tokios saunios mamis.Ausryt,kaip Jusu vaikams ir ju draugams pasiseke,kad jie turi tokia nuostabia mama😊
Atsakyti į komentarą

ArvenaBirželis 20 2018, 08:42 AM Labai šiltas ir gražus įrašas! Linkiu, kad prisiminimai apie šį vakarą žemuogių pievelėj - kaip toje dainoje - neblėstų amžinai. Strawberry fields forever!
Atsakyti į komentarą

RitaBirželis 20 2018, 04:39 AM Nuostabus irasas, fantastiska svente, emocijas net as pagavau! Saunuoleeee Mama tikrai is didziosis raides! Smagu del Jono!
Atsakyti į komentarą

IndraBirželis 20 2018, 03:04 AM O Dieve, kaip nuostabu. Eilinį kartą konstatuoju: esu 100 procentų garantuota, kad visi jūsų sūnų sėbrai be galo pavydi jiems tokios patrakusios, šaunios mamos. NEREALU. Vat čia tai ba- bach į naują gyvenimo tarpsnį. SALIUT :)
Atsakyti į komentarą

Jūratė N.Birželis 19 2018, 06:09 PM Jūs nuostabi.
Atsakyti į komentarą

ŽanaBirželis 19 2018, 04:55 PM Nerealiai geras prisiminimas bus visiems. 100 proc.visada tai bus paminėta susitikimuose. Labai žaviuosi, kai žmonės išdrįsta kažką panašaus, įtraukia į įsimintinus nuotykius. Tai yra gyvenimo razinos! Tarp kitko praėjusį šeštadienį aš irgi dalyvavau fejerverkuose, tik dėdės jubiliejaus proga ir legaliai :) :)
Atsakyti į komentarą



my facbook page contact rss feed


food gawker - my galleryskoniu blogs

ETIKETĖS

abrikosai (7)
aguonos (16)
agurkai (14)
alus (5)
alyvuogės (4)
ananasai (12)
antiena (1)
apelsinai (37)
arbata (21)
arbūzai (3)
artišokai (1)
avietės (52)
avokadai (9)
baklažanai (7)
bananai (31)
bandelės (42)
blynai (40)
braškės (57)
Brie (2)
burokėliai (18)
bulvės (47)
citrinos (59)
cukinijos (10)
čederio sūris (21)
česnakai (6)
datulės (9)
dešrelės (9)
duona (54)
ėriena (5)
figos (9)
gervuogės (7)
gimtadieniai (38)
granatai (9)
grikiai (6)
grybai (19)
Halloween (22)
imbieras (27)
jautiena (40)
jogurtas (12)
Joninės (7)
jūros gėrybės (45)
Kalėdos (78)
karamelė (30)
kava (10)
keksai (45)
keksiukai (47)
kiauliena (37)
kiaušiniai (41)
knygos (45)
kokosai (36)
kopūstai (33)
Kovo 11-oji (11)
košės (8)
kriaušės (17)
kukurūzai (15)
ledai (53)
levandos (6)
Liepos 4-oji (12)
majonezas (8)
makaronai (51)
mangai (8)
maskarponė (28)
medus (30)
mėlynės (49)
mėtos (26)
moliūgai (53)
mocarela (17)
morkos (40)
Motinos diena (9)
Naujieji Metai (18)
nektarinai (6)
obuoliai (70)
ožkų sūris (13)
Padėkos diena (23)
paprikos (29)
paukštiena (44)
persikai (15)
pica (10)
pienas (4)
pomidorai (47)
pupelės (16)
pyragai (200)
pyragaičiai (41)
rabarbarai (28)
razinos (7)
ridikėliai (7)
riešutai (146)
rikota (38)
romas (14)
ropės (1)
ryžiai (22)
saldainiai (27)
salierai (8)
salotos (65)
sausainiai (101)
slyvos (13)
smidrai (13)
spanguolės (19)
sriubos (23)
sumuštiniai (38)
svarainiai (1)
svogūnai (26)
šokoladas (160)
špinatai (7)
Tėvo diena (3)
tortai (100)
uogienė (19)
uogos (117)
Užgavėnės (15)
vaisiai (134)
Valentino diena (21)
varškė (11)
Vasario 16-oji (7)
Velykos (32)
veršiena (1)
virtiniai (6)
viskis (20)
vynuogės (4)
vyšnios (25)
žaliosios citrinos (19)
žirneliai (24)
žuvis (51)