Dairy Free

Gruodis 21, 2018 m Desertai,
Komentarai (3)

 

 

Šiuos sausainius kepėm dviese, aš ir Jonas, specialiam atvejui. Vietoje sviesto naudojom sviesto pakaitalą, Earth Balance, kuris atrodo kaip sviestas ir kepa kaip sviestas, tik skonis, žinoma, šiek tiek specifinis. Besviestinius sausainius aš nutariau neštis į tokį vieną kalėdinį pasibuvimą, kuris mums nusimato šį pirmadienį, Kūčių vakarą.

Į tą gruodžio 24-osios vakarėlį mes tradiciškai keliaujam jau kelinti metai. Jį organizuoja viena Juliaus mokyklos draugo mamytė; sukviečiama daug vaikų, dauguma iš tos pačios mokyklos; labai smagus geras pasibuvimas. Vienas vaikas, kuris tikrai ateis į tą vakarėlį, yra alergiškas pieno produktams. Mamos nuomone alergija nesvietiškai baisi, vos ne mirtinai pavojinga, todėl vaikelis visur keliauja su savo greitosios pagalbos krepšeliu ir nei per žingsnį nesitraukia nuo mamos, kuri akylai ir atsidėjusi tikrina visas maisto produktų etiketes, apžiūri kiekvieną kąsnį ir nepailsdama kontroliuoja absoliučiai viską, ką tas vaikas liečia ar valgo. Vaikui 10 metų. Pernai į tą patį kalėdinį vakarėlį tas vaikelis atsinešė balzganą kiaulienos šmotą, jį pasidėjo ant lėkštės, tokį sausą, baisiausiai pervirtą, kietą kaip plytą, be jokio padažo, be nieko, ir vargais negalais jį susipjaustęs sukramsnojo, vakarienei. Štai tokios buvo to vaikelio vaišės.

Jau tikriausiai pastebėjot, kad aš gana nepatikliai ir skeptiškai žiūriu į visokio tipo paranojiškus kraštutinumus vaikų nemaitinimo tematika. Šis atvejis irgi ne išimtis. Galbūt nereikėtų man būti tokiai skeptikei, juk gal iš tiesų pavojus gyvybei gręsia. Bėda tik ta, kad tas vaikelis atseit yra lygiai taip pat mirtinai alergiškas šunims ir katinams. O tai, žinokite, yra visiškas blefas, nes aš pati tai asmeniškai patikrinau, ir jokiems šunims ir katinams tas vaikas visiškai nealergiškas, nes jis su mano šunim ir su mano katinu grūdosi tiek ir tiek, kai mama nematė. Todėl aš rimtai abejoju dėl tos alegijos pienui mirtinumo. Mano manymu, visos to vaiko alergijos yra ne kas kita, o mamos susigalvotas jos gyvenimo projektas, kad jai būtų kuo užsiimti. Bet apie tai jau kita šneka.

Tai va, trumpai tariant, šiemet į tą vakarėlį aš nutariau nusinešti sausainių. Be sviesto. Kad tas vaikelis galėtų ką nors saldaus pakramsnoti, jeigu norės. O ir kitiems svečiams gal jie patiks. Sausainiai iš tiesų visai neprasti. Visai netgi valgomi, ir, sakyčiau, netgi skanūs. Originaliame recepte naudojama sviestas, bet ir be sviesto, su tuo veganišku pakaitalu, jie gaunasi visai žmoniški. Taip kad jeigu Jums netyčia prireiktų sausainių recepto be sviesto ir be pieno, tai žinokite šitie zebriukai yra tikrai verti dėmesio

Aušra

 

 

 

 

 

 

 

 

Sausainiai zebriukai be sviesto

Recepto šaltinis: Bon Appétit | December 2018

 

2 ⅓ stiklinės* miltų

1 ½ šaukštelio druskos

⅓ stiklinės kakavos miltelių

1 ¼ stiklinės (2 ½ lazdelės) veganiško sviesto pakaitalo

⅔ stiklinės cukraus

¼ stiklinės cukraus pudros

1 kiaušinio trynys

1 kiaušinis

1 šaukštelis vanilės esencijos

¼ stiklinės dekoratyvaus cukraus

Viename dubenyje sumaišyti 1⅓ stiklinės miltų ir ¾ šaukštelio druskos.

Kitame dubenyje sumaišyti kakavą, likusius miltus ir likusią druską.

Trečiame dubenyje išsukti sviesto pakaitalą, cukrų ir curaus pudrą. Sudėti kiaušinio trynį, supilti vanilę ir vėl gerai išsukti. Mišinį padalinti perpus ir sudėti į atskirus dubenis su miltų mišiniais. Išmaišyti, kol neliks sausų miltų ruožų.

Pasiruošti du didelius sviestinio popieriaus lakštus. Ant kiekvieno lakšto dėti ketvirtadalį kakavinės tešlos, suploti į 5x15cm stačiakampį. Ant kakavinės tešlos dėti ketvirtadalį baltos tešlos, suploti į tokio pat dydžio stačiakampį. Toliau sluoksniuoti, kol bus sunaudota visa tešla. Tešlos stačiakampius pakočioti, kad gautųsi ilgi voleliai. Volelius susukti į sviestinį popierių arba į maistinę plėvelę ir padėti šaltai, maždaug 2 valandoms ara pernakt, kad tešla gerai sukietėtų.

Kai ateis laikas kepti, orkaitę įkaitinti iki 175oC. Dvi plačias skardas ištiest sviestiniu popieriumi. Tešlos volelius traukti iš šaldytuvo, išsukti iš plėvelės, paviršių aptepti kiaušinio plakiniu, aplvolioti spalvotame cukruje. Volelius plaustyti 5mm storio riekelėmis ir dėti ant paruoštų skardų. Kepti maždaug 10-12 minučių, kol sausainių paviršius apdžius. Traukti iš orkaitės, palikti skardose kol atvės. Laikyti sandariai uždarytame inde kambario temperatūroje.

 

 

 

Dairy Free Zebra Striped Cookies

Recipe source: Bon Appétit | December 2018

 

2 ⅓ cups flour

1 ½ teaspoon salt

⅓ cup cocoa powder

1 ¼ cups (2 ½ sticks) butter substitute

⅔ cup sugar

¼ cup powdered sugar

1 egg yolk

1 egg

1 teaspoon vanilla extract

¼ cup sanding sugar

In one bowl mix 1⅓ cups flour and ¾ teaspoon salt. In another bowl mix cocoa powder, remaining 1 cup flour, and remaining ¾ teaspoon salt.

In a bowl of stand mixer beat butter substitute, sugar, and powdered sugar until light and fluffy, about 4 minutes. Add egg yolk and vanilla and beat until smooth. Divide mixture between the 2 bowls of dry ingredients (about 1 cup in each). Scrape vanilla mixture back into stand mixer bowl and beat on low speed just until combined. Transfer back to the same bowl that was used for mixing flour. Repeat process with chocolate mixture.

Place two large sheets of parchment paper on a work surface. Dollop one-quarter of chocolate dough in the center of each sheet and pat into rough 6x2" rectangles. Dollop one-quarter of vanilla dough on top of each chocolate slab and pat into rectangles the same size and shape so that you have 2 layers each. Repeat entire process so you have 4 alternating layers. Tightly press stacked dough into cylinders about 1½" wide and 8" long, using the parchment to help you. Wrap logs in plastic wrap and chill until very firm, at least 2 hours.

Preheat oven to 350°F. Line two baking sheets with parchment. Working one log of dough at a time, unwrap dough and brush with egg. Roll log in sprinkling sugar to coat well. Slice into r¼" thick rounds, place them onto prepared baking sheets and bake for approximately 10-12 minutes, until just set. Remove form oven. Let cool on the baking sheet. Store at room temperature in an airtight container.

 

 

 



Palikite komentarą

Jūsų vardas *  Jūsų el * (nebus skelbiamas)
          Prisiminti mane
Jūsų komentaras  *    

CAPTCHA Image   Reload Image
Įveskite kodą *:




SigaLapkritis 5 2019, 10:16 AM Paziurekit seriala The Act. Paskaiciau apie berniuka, net surakino.
Atsakyti į komentarą

JurgaGruodis 28 2018, 08:04 AM Suintrigavote su sausainių paskirties aprašymu - labai smalsu, ar tas vaikas jų paragavo :)
Atsakyti į komentarą

RitaGruodis 24 2018, 06:57 AM Na labai pasistenget su tais sausainiais! Nuostabiai grazus, garantuotai pradziugins visus!!!Del perdetu baimiu ir krastutinumu as lygiai tokios pat nuomones,reikia po truputeli bandyt vaika ivest i realu pasauli,zmogaus organizmas turi rezervu visiems atvejams.Mano tradicine Kuciu vakariene jau suruosta,zinau anukai raukysis del kai kuriu patiekalu,nieko-is bado nenumirs.Svarbiausia uz lango nuostabus baltumas ir vis dar sninga.Graziu,jaukiu svenciu Tau,Ausryt!
Atsakyti į komentarą



my facbook page contact rss feed


food gawker - my galleryskoniu blogs

ETIKETĖS

abrikosai (7)
aguonos (16)
agurkai (14)
alus (5)
alyvuogės (4)
ananasai (11)
antiena (1)
apelsinai (37)
arbata (21)
arbūzai (3)
artišokai (1)
avietės (52)
avokadai (9)
baklažanai (7)
bananai (30)
bandelės (42)
blynai (40)
braškės (57)
Brie (2)
burokėliai (18)
bulvės (47)
citrinos (59)
cukinijos (10)
čederio sūris (21)
česnakai (6)
datulės (9)
dešrelės (9)
duona (54)
ėriena (5)
figos (9)
gervuogės (7)
gimtadieniai (38)
granatai (9)
grikiai (6)
grybai (19)
Halloween (22)
imbieras (27)
jautiena (40)
jogurtas (11)
Joninės (7)
jūros gėrybės (45)
Kalėdos (78)
karamelė (30)
kava (10)
keksai (45)
keksiukai (47)
kiauliena (37)
kiaušiniai (41)
knygos (45)
kokosai (36)
kopūstai (33)
Kovo 11-oji (11)
košės (8)
kriaušės (17)
kukurūzai (15)
ledai (53)
levandos (6)
Liepos 4-oji (12)
majonezas (8)
makaronai (51)
mangai (8)
maskarponė (28)
medus (30)
mėlynės (49)
mėtos (26)
moliūgai (53)
mocarela (17)
morkos (40)
Motinos diena (9)
Naujieji Metai (18)
nektarinai (6)
obuoliai (70)
ožkų sūris (13)
Padėkos diena (23)
paprikos (29)
paukštiena (44)
persikai (15)
pica (10)
pienas (4)
pomidorai (47)
pupelės (16)
pyragai (199)
pyragaičiai (41)
rabarbarai (27)
razinos (7)
ridikėliai (7)
riešutai (146)
rikota (38)
romas (14)
ropės (1)
ryžiai (22)
saldainiai (27)
salierai (8)
salotos (65)
sausainiai (101)
slyvos (13)
smidrai (13)
spanguolės (19)
sriubos (23)
sumuštiniai (38)
svarainiai (1)
svogūnai (26)
šokoladas (160)
špinatai (7)
Tėvo diena (3)
tortai (99)
uogienė (19)
uogos (117)
Užgavėnės (15)
vaisiai (134)
Valentino diena (21)
varškė (11)
Vasario 16-oji (7)
Velykos (31)
veršiena (1)
virtiniai (6)
viskis (20)
vynuogės (4)
vyšnios (25)
žaliosios citrinos (19)
žirneliai (24)
žuvis (51)